Inga ledsna miner här inte ;-)

Cykel

Vardagsmotionären

Vissa personer tycker inte att regelbunden träning är så skoj utan tycker det duger gott att vara den vardagsmotionären som man är. Man kanske får tillräckligt med steg på stegräknaren i det yrke man har och man ser till att regelbundet röra på sig när man är ledig.

Cykel till och från jobbet

Ett bra sätt att få sin vardagsmotion är att ta cykel till och från jobbet. Det är inte fråga hur långt man har utan om det är en längre sträcka så får man starta tidigare. det är en ganska enkel matematik. Se till att skaffa dig den cykel som är tänkt för ändamålet. Har du en kortare sträcka till arbetet så kanske en vanlig klassisk cykel passar. Är det en längre sträcka så kanske en hybridcykel kan passa. Välj den cykel som du tycker passar dig bäst och se framförallt till att du använder dig av hjälm när du cyklar.

Andra sätt att motionera på

Det finns ju andra sätt att motionera på utan att du behöver gå till gymmet. Se till att ta trappor istället för hissen. När du ska handla så kan du med fördel skaffa dig en kärra som du kan dra bakpå din cykel. Om du inte ska storhandla förstås. Men de flesta gångerna så kan det fungera att ta cykeln till affären och packa dina varor i din dragkärra. Det gäller att vi lär oss att nyttja de gånger då vi faktiskt kan röra på oss och det går även att se städning som ett litet träningspass.